Recepty s dýní, díky kterým bude začátek podzimu příjemnou změnou

Podzim je za rohem, a s ním přichází i sezóna dýní! Tyto oranžové krásky nejsou jen dekorací na Halloween, ale také skvělou surovinou do kuchyně. Pokud přemýšlíte, jak dýně využít, máme pro vás čtyři skvělé recepty, které zpestří každý podzimní jídelníček. A nebojte se sáhnout po těch křivých. I když dýně není zrovna modelka, na chuti to rozhodně nepoznáte.

Dýně jsou ideální surovinou do nejrůznějších pokrmů, a navíc jsou plné vitamínů a minerálů, které posílí imunitu právě v období, kdy ji potřebujete nejvíce. Zkuste třeba nějaký z těchto pěti receptů, díky kterým snadno vykouzlíte lehkou večeři, nebo ozvláštníte jídelníček

Navíc, když si tyto recepty osvojíte, budete mít po ruce skvělou výbavu na období Halloweenu. A pokud narazíte na dýně, které nejsou na první pohled nejhezčí, nebojte se je vzít. Možná nevyhrají soutěž krásy, ale v kuchyni udělají stejně skvělou práci jako jejich estetičtější kolegyně!

1. Krémová dýňová polévka s pomerančovou marmeládou
Začněte podzim hřejivou krémovou polévkou, která kombinuje jemnou chuť dýně s osvěžující pomerančovou marmeládou. Tento recept je ideální pro chladné podzimní večery. Polévka je navíc snadná na přípravu, takže si ji můžete dopřát kdykoliv máte chuť. Recept najdete zde.

2. Dýňové risotto 
Pokud máte rádi italskou kuchyni, určitě vyzkoušejte toto dýňové risotto. Kombinace krémové rýže, pečené dýně, sušených rajčat a tempehu vám přinese skutečně výjimečný chuťový zážitek. Tento pokrm je ideální pro slavnostní večeři nebo jen tak, když máte chuť na něco výjimečného. Recept najdete zde.

3. Dýňové muffiny s podzimním kořením
Pečení by nebylo kompletní bez muffinů. Tyto dýňové muffiny jsou plné chutí podzimu díky skořici, muškátovému oříšku a dalšímu koření. Jsou skvělou volbou ke kávě nebo čaji, a navíc provoní celý váš domov. Recept najdete zde.

4. Dýňová pomazánka se slunečnicovými semínky
Jemná dýňová pomazánka se slunečnicovými semínky je skvělá na chleba nebo jako dip k zelenině. Je jednoduchá na přípravu a zároveň skvěle chutná. Recept najdete zde.

Další články

Nedávno jsme přinesli data získaná z měření potravinového odpadu ve 4 školních jídelnách v Praze, které jsou zřizované a vaří
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Aplikace Zachraň oběd je na světě. Po dobu několika měsíců jsme na jejím vývoji spolupracovali s firmou Etnetera Flow. Proč
Přejít nahoru