Co dělat s přebytečným jídlem
Občas se to nikomu z nás nevyhne a i při nejlepší snaze plánovat se množství jídla může vymknout z rukou. Svatby, cateringy, narozeniny, velká zahrádkářská úroda. Co tedy dělat, když nedokážete všechno přebytečné jídlo sami spotřebovat?

Vezměte to do práce
Zbyla vám po narozeninové oslavě plná lednička chlebíčků, pomazánek nebo dortíků? Vezměte přebytky do práce a označte je jako volné ke snědení. Uvidíte, že se automaticky stanete nejoblíbenějším kolegou či kolegyní.
Nabídněte jídlo na sítích
Vyfoťte přebytky, a pokud je nechcete sdílet u sebe na Facebooku, pošlete výzvu do tematických skupin. Dobře funguje komunita Sdílení jídla Praha / Food sharing Prague. Na stránce zveřejníte fotografii jídla s místem vyzvednutí a zájemci se o něj přihlásí.
Sáček na plot
Je to jednoduchý nápad, ale potěší. Pokud máte přebytky ovoce na zahrádce, o které se rádi podělíte (třeba cukety, jablka, dýně nebo švestky), nabídněte je kolemjdoucím v sáčku, který pověsíte na plot.
Myslete na lidi v nouzi
Můžete se také podívat po nejbližších pobočkách Armády spásy, Charity ČR či azylových domů a zavolat jim, jestli by jídlo mohly přijmout.