Projekty

Zachraň jídlo spatřilo světlo světa v roce 2013, kdy jsme uspořádali náš první happening.
Od té doby se nám podařilo skrz naše projekty, osvětové kampaně a výzkumy realizovat několik významných systémových změn. A těšíme se na další výzvy.

Naše přelomové projekty v záchraně jídla

Naše projekty

  • Roky

  • Štítky

Projekt Zachraň oběd propojuje firemní jídelny s charitativními organizacemi. Od března 2022, kdy jsme projekt spustili, jsme zajistili darování více než 36 000 porcí zbylých, plnohodnotných obědů k lidem, kteří si kvalitní, teplé jídlo nemohou dovolit.
Do roku 2025 budeme měřit množství potravinového odpadu v Praze. Odhalíme, kolik se vyhazuje jídla v domácnostech a ve vybraných typech příspěvkových organizací – konkrétně ve školách, domovech pro seniory a v nemocnicích. Následně připravíme doporučení pro veřejnou správu, jak odpadu předcházet.
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom se denně v jídelnách vyhodí desetitisíce nevydaných obědů. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř.

Uspořádáme záchranářský workshop
u vás ve firmě

Připravíme workshop na míru. Společný seminář či teambuilding pro firmu, neziskovku, sociální podnik nebo jen skupinu nadšených zaměstnanců s vámi vyladíme tak, abyste si z něj odnesli přesně to, co potřebujete. Přidejte se ke stovkám zaměstnanců, kteří ví, jak šetřit jídlem.

Partneři

Finanční partneři

Mediální partneři

Přejít nahoru