S koncem léta přichází sezóna dýní. Kromě našich zahrádek se začnou objevovat i v regálech obchodů. Připravili jsme pro vás hned několik osvědčených receptů, díky kterým bude start podzimu příjemnou změnou. Dalším z nich je dýňová pomazánka. Nezapomeňte, že ani dýně nemusí být výherkyně soutěže krásy, aby dobře chutnaly, proto berte i ty křivé.
Ingredience
- Dýně – 200 g
- Olej
- Cibule (nakrájená)
- Česnek (nakrájený nebo prolisovaný)
- Červená paprika (koření)
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Slunečnicová semínka – 100 g
- Sójová omáčka
- Lahůdkové droždí
Postup
- Upečte dýni nakrájenou na kostičky v troubě s trochou oleje.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a koření – červenou papriku, tymián, sůl a pepř.
- Dýni s cibulovým základem přendejte do mixéru.
- Přidejte 100 g slunečnicových semínek, sójovou omáčku, lahůdkové droždí a vodu dle potřeby.
- Rozmixujte do hladka.
Kája Braunová
Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.
Ingredience
- Dýně – 200 g
- Olej
- Cibule (nakrájená)
- Česnek (nakrájený nebo prolisovaný)
- Červená paprika (koření)
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Slunečnicová semínka – 100 g
- Sójová omáčka
- Lahůdkové droždí
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!