Blog
Česká společnost Logio vyvinula technologii, která přesně plánuje, jak efektivněji nakládat s potravinami a dalším zbožím. Jan Jírovec, jeden z
To je výsledek 11 výjezdů první paběrkovací sezony sester Kateřiny a Kláry a jejich skupiny DobroPolníků. Stejně jako v předchozích
V roce 2021 chceme prosadit velkou změnu – možnost snazšího darování hotových pokrmů z gastro provozů (jídelny, fastoody, catering). Hledáme
"Máme dost toho salátu? No asi ještě přidělám, mohl by se hodit..." Taky chcete být dobří sváteční hostitelé a raději
Až 14 % jídla, které se denně vyhodí v provozovnách rychlých občerstvení a jídelnách, tvoří nevydané jídlo, které se stále
Rychlá občerstvení byla jedním z typů provozů, kde jsem měřili množství vyhozeného jídla a zbytků. O tom, jak to ve
Dva roky jsme se podíleli na projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování. Zajímali jsme se o to, kolik jídla
Na světě se více než ⅓ jídla vyhodí. Plýtvání jídlem zanechává výraznou stopu v životním prostředí, v našich peněženkách a
O biopekárně Zemanka jste v poslední době možná slyšeli. Do svého portfolia totiž nedávno zařadila krekry z mláta, které v
Jezdit na pole kolem Prahy a sbírat křivou zeleninu pro potravinové banky jsme začali v roce 2015. Od té doby