Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.
Ingredience
6 uvařených vajec
180 ml sójové omáčky (shoyu nebo tamari)
100 ml vody
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
curry
Postup
1. V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.
2. Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.
3. Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.
4. Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).
5. Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.
P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout.
Richard Jacobsen
Ingredience
6 uvařených vajec
180 ml sójové omáčky (shoyu nebo tamari)
100 ml vody
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
curry
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Vejce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!