1.
V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.
2.
Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.
3.
Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.
4.
Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).
5.
Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.
P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout.