Polévka z povadlého salátu

Věděli jste, že i salát můžete uvařit, a navíc ho použít jako základ pro skvělou krémovou polévku?
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

V hrnci osmažíme cibuli, přidáme pórek a poté salát.

2.

Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem.

3.

Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

4.

Sejmeme z plotny, necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme zeleninu do hladka.

5.

Dáme opět vařit a za stálého míchání přiléváme smetanu. Osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.

Autor receptu: www.lovefoodhatewaste.com

Ingredience

1 malý salát nakrájený na kousky

1,5 litru zeleninového vývaru

1 pórek, nakrájený na malé kousky

1 cibule

150 ml smetany

sůl

pepř

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení