Vege burger

V minulém roce jsme na sociálních sítích vyzvali foodblogery, aby vytvořili záchranářské recepty z potravin, které jim doma zbývají nejčastěji. Vybrali jsme z nich pro vás sedm, které se objeví u nás na webu. Druhým z nich jsou Vege burgery podle V kuchyni s Hankou. Tak jdeme na to.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Hamburgerové bulky:

1.

Ohřejte mléko, tak aby bylo teplé, ale ne horké. Do mísy dejte mouku, mléko, rozdrobené droždí a všechny ostatní suroviny a smíchejte.

2.

Hnětejte dokud se suroviny nespojí v pružné těsto (robotem to trvá cca 5 minut).

3.

Poté ihned rozdělte na 5 stejných kusů a vytvořte koule, které klademe na plech s pečícím papírem.

4.

Koule lehce splácněte (nebojte se přitlačit, ještě pěkně nakynou do výšky) a nechte 20 minut kynout. (Dala jsem do trouby na kynoucí program)

5.

Bílek trochu prošlehejte vidličkou a housky potřete. Posypte semínky nebo hrubou solí.

6.

Pečte 10 minut na 220 stupňů.

Jakmile vychladnou, můžete je naplnit fazolovou plackou a čímkoliv, co máte rádi. Já jsem zvolila salát Coleslav, sýr, rajčata, cibuli a okurku.

 

Fazolové placky:

1.

Z fazolí slijte nálev a propláchněte je. Nechte je okapat, vložte do mixéru a rozmixujte na jemnou kaši.

2.

Přidejte ostatní suroviny a zamíchejte, aby vznikla polotuhá směs.

3.

Dejre rozpálit pánev s kapkou oleje. Směs rozdělte na 3 části a z každé mokrýma rukama vytvarujte burger a vložte na pánev.

4.

Opékejte na středním plameni z obou stran dokud nemají zlatavou barvu.

Autor receptu: V kuchyni s Hankou

Ingredience

Na hamburgerové bulky budeš potřebovat:

280 g hladké špaldové mouky

150 ml mléka

21 g droždí

1 lžička třtinového cukru

4 g soli

25 g změklého másla

1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)

 

Na tři porce fazolových placek:

1 plechovka červených fazolí (bez nálevu 270 g)

1 vejce

50 g jemných ovesných vloček (já použila Vilgain)

20 g lahůdkového droždí

20 g zahuštěného rajského protlaku

2 stroužky česneku

½ lžičky mleté zauzené červené papriky

½ lžičky soli

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

10. 05. 2023 Vege burger

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení