Hamburgerové bulky:
1.
Ohřejte mléko, tak aby bylo teplé, ale ne horké. Do mísy dejte mouku, mléko, rozdrobené droždí a všechny ostatní suroviny a smíchejte.
2.
Hnětejte dokud se suroviny nespojí v pružné těsto (robotem to trvá cca 5 minut).
3.
Poté ihned rozdělte na 5 stejných kusů a vytvořte koule, které klademe na plech s pečícím papírem.
4.
Koule lehce splácněte (nebojte se přitlačit, ještě pěkně nakynou do výšky) a nechte 20 minut kynout. (Dala jsem do trouby na kynoucí program)
5.
Bílek trochu prošlehejte vidličkou a housky potřete. Posypte semínky nebo hrubou solí.
6.
Pečte 10 minut na 220 stupňů.
Jakmile vychladnou, můžete je naplnit fazolovou plackou a čímkoliv, co máte rádi. Já jsem zvolila salát Coleslav, sýr, rajčata, cibuli a okurku.
Fazolové placky:
1.
Z fazolí slijte nálev a propláchněte je. Nechte je okapat, vložte do mixéru a rozmixujte na jemnou kaši.
2.
Přidejte ostatní suroviny a zamíchejte, aby vznikla polotuhá směs.
3.
Dejre rozpálit pánev s kapkou oleje. Směs rozdělte na 3 části a z každé mokrýma rukama vytvarujte burger a vložte na pánev.
4.
Opékejte na středním plameni z obou stran dokud nemají zlatavou barvu.