Nadívané kuře s kousky zeleniny

Ingredience

  • 4 brambory
  • 2 červené cibule
  • 4 mrkve
  • 1⁄2 cukety
  • 1⁄4 brokolice
  • 1⁄4 květáku včetne košťálu
  • 8 cherry rajčat
  • 1 palice česneku
  • 4 lžíce olivového
  • oleje
  • sůl, pepř
  • 2 rohlíky
  • 4 lžíce polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • muškátový květ
  • 2 snítky čerstvé petržele
  • 1 kuře

Postup

  1. Oloupejte 4 brambory, 2 cibule a 4 mrkve a nakrájejte je spolu s cuketou na stejně
    velké kousky. Zbylou brokolici a květák rozeberte na růžičky. Zeleninu dejte do mísy,
    přidejte 8 cherry rajčat, rozpůlenou palici česneku, zalijte olivovým olejem, přisypte sůl a pepř dle chuti a promíchejte. Rozprostřete do pekáče. 
  2. Na nádivku nakrájejte 2 starší rohlíky na kostičky, dejte je do misky a pokapejte
    4 lžícemi mléka. Rozklepněte 2 vejce, z bílku ušlehejte tuhý sníh, žloutky odložte
    stranou. V míse utřete 30 g másla se lzickou soli, špetkou muškátového květu
    a žloutky, přidejte navlhčené rohlíky, nasekané lístky petržele a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  3. Kuře očistěte, osolte a naplňte připravenou nádivkou. Nohy kuřete zavažte
    kuchyňským provázkem, nebo sepněte párátky. Kuře potřete 30 g rozpuštěného
    zbylého másla, položte do pekáče se zeleninou a pečte v troubě na 180 °C z jedné
    strany dozlatova. Potom kuře obraťte a za občasného potírání výpekem a podlévání ho upečte z druhé strany.
  4. Podávejte s upečenou zeleninou.
Tento recept jsme pro vás připravila

Zuzka Štěpníčková

Recept vznikl v rámci Týdne beze zbytku s Albert Magazínem.

Ingredience

  • 4 brambory
  • 2 červené cibule
  • 4 mrkve
  • 1⁄2 cukety
  • 1⁄4 brokolice
  • 1⁄4 květáku včetne košťálu
  • 8 cherry rajčat
  • 1 palice česneku
  • 4 lžíce olivového
  • oleje
  • sůl, pepř
  • 2 rohlíky
  • 4 lžíce polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • muškátový květ
  • 2 snítky čerstvé petržele
  • 1 kuře

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru