Blog
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Přinášíme ověřená data o plýtvání klíčovým subjektům, navrhujeme konkrétní opatření vedoucí k odpovědnému nakládání s jídlem, motivujeme ke změně a
Přezrálé banány nemusí skončit v koši a z tvrdého chleba se dají připravit nové dobroty. Tomu, kolik zdrojů čerpá produkce
Jak skladovat cibuli? Kam ve spíži s moukou a jak nejlépe zpracovat a uchovat houby? Zaměřili jsme se na suroviny,
Poprvé ho vyhlásila OSN na rok 2020, chce tím upozornit nejen na environmentální dopady plýtvání jídlem. Řeč je o Mezinárodním
Společně s českým papírnictvím papelote jsme vytvořili průvodce, který zůstane ve vaší rodině po generace. Střádejte si rady, jak neplýtvat
Až do 31. října 2022 jsme mohli v pražské Galerii Atrium v Atriu na Žižkově objevovat interaktivní výstavu Zachraň jídlo!
25 kg nevydaného jídla se každý den vyhodí ve fastfoodech a jídelnách. Tyto potraviny končí v koších i kvůli nepřehledným
To je výsledek 11 výjezdů první paběrkovací sezony sester Kateřiny a Kláry a jejich skupiny DobroPolníků. Stejně jako v předchozích
I přes malou úrodu ovoce se v roce 2019 podařilo z polí a sadů zachránit přes 20 tun jídla, které