Chlebová polévka

V minulém roce jsme na sociálních sítích vyzvali foodblogery, aby vytvořili záchranářské recepty z potravin, které jim doma zbývají nejčastěji. Vybrali jsme z nich pro vás sedm, které se objeví u nás na webu. Prvním z nich je chlebová polévka podle paní Růžičkové. Tak jdeme na to.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, chleba nakrájejte na kostičky, zeleninu očistěte a nastrouhejte.

2.

V hrnci na oleji orestujte zeleninu, cibuli, přidejte chleba a osmažte do zlata. Zalijte vývarem, nebo jen vodou, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a povařte cca 30 minut.

3.

Vyndejte bobkový list, přidejte prolisovaný česnek a polévku rozmixujte. Dle potřeby rozřeďte vodou, nebo vývarem. Přivědte k varu a vidličkou rozkvedlejte vajíčko, krátce provařte.

4.

Dosolte dle potřeby a dochuťte majoránkou, libečkem, pažitkou nebo jinou zelenou bylinkou, kterou máte rádi.

5.

Pokud se vám bude v lednici válet zbytek smetany či sýru, můžete jimi také polévku vylepšit.

Autor receptu: paní Růžičková

Ingredience

2 krajíčky chleba

mrkev

celer

cibule

olej

hovězí vývar (můžete nahradit vývarem z kostí a vodou)

1 vejce

1-2 stroužky česneku

bobkový list

pepř, sůl

majoránka, nebo libeček

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení