1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, chleba nakrájejte na kostičky, zeleninu očistěte a nastrouhejte.
2.
V hrnci na oleji orestujte zeleninu, cibuli, přidejte chleba a osmažte do zlata. Zalijte vývarem, nebo jen vodou, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a povařte cca 30 minut.
3.
Vyndejte bobkový list, přidejte prolisovaný česnek a polévku rozmixujte. Dle potřeby rozřeďte vodou, nebo vývarem. Přivědte k varu a vidličkou rozkvedlejte vajíčko, krátce provařte.
4.
Dosolte dle potřeby a dochuťte majoránkou, libečkem, pažitkou nebo jinou zelenou bylinkou, kterou máte rádi.
5.
Pokud se vám bude v lednici válet zbytek smetany či sýru, můžete jimi také polévku vylepšit.