Jste přejedení vajíčkové pomazánky? Nebojte se zkusit netradiční zpracování vajec natvrdo. Hodí se jako večeře i jako netradiční pohoštění pro vaše hosty.
Ingredience
4 natvrdo vařená vejce
1 lžička hořčice
2 lžíce majonézy
2 lžičky kaparů
4 ančovičkyčerstvá petrželka, pažitka nebo svěží mrkvová nať
Postup
1. Vejce rozpůlíme a žloutek rozmačkáme s ančovičkami.
2. Přidáme hořčici a majonézu. Vše spojíme a nakonec vmícháme opláchnuté a pokrájené kapary.
3. Směsí naplníme bílky a ozdobíme petrželkou, pažitkou nebo svěží mrkvovou natí.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
4 natvrdo vařená vejce
1 lžička hořčice
2 lžíce majonézy
2 lžičky kaparů
4 ančovičkyčerstvá petrželka, pažitka nebo svěží mrkvová nať
Tagy
- Rychlé, Slané
- Vejce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!