1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2.
Petržel očistěte kartáčkem a nakrájejte na kostičky nebo plátky.
3.
V hrnci rozehřejte olej s máslem, vsypte cibuli a opékejte ji na středním stupni dosklovita, až zprůhlední, přidejte kari koření a míchejte 1 minutu, až se koření rozvoní.
4.
Přidejte petržel, snižte teplotu a pozvolna restujte 8 minut doměkka. Zastříkněte citronovou šťávou podle chuti.
5.
Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte je na kostky do hrnce.
6.
Česnek oloupejte a prolisujte ho do hrnce. Opékejte ještě 3 minuty, až jablka začnou měknout.
7.
Přilijte vývar nebo vodu a zahřejte k varu. Osolte, opepřete a vařte doměkka, asi 10 minut.
8.
Rozmixujte tyčovým mixérem, vlijte mléko či smetanu a promíchejte.
9.
Podle chuti ozdobte praženými slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.