Francouzský toast z mazance či vánočky

Taky se vám stává, že je těch svátečních dobrot nějak moc najednou? Pokud vám doma zbyl ztvrdlý mazanec nebo vánočka, dejte jim poslední šanci. Udělejte z nich francouzský toast, který vás nadchne.

Ingredience

mazanec
1 vejce
mléko
máslo
moučkový cukr

Postup

1. Vejce rozšleháme a podle potřeby rozředíme mlékem.

2. Mazanec necháme z obou stran nasáknout.

3. Opečeme na másle dozlatova.

4. Přendáme na talíř, pocukrujeme a ještě horký podáváme.

Tento recept pro vás připravila

Martina Valtrová

Ingredience

mazanec
1 vejce
mléko
máslo
moučkový cukr

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru