Chipsy ze slupek brambor

Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Postup

1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.

2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.

3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.

4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.

Tento recept pro vás připravil

Petr Hanzel

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Podpořte nás bez placení navíc

Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru