Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Postup
1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.
2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.
3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.
4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.
Petr Hanzel
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Tagy
- Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!