První sezóna paběrkování je za námi

V roce 2015 jsme poprvé začali vyjíždět na pole sbírat přebytky, které se nedostanou ke spotřebitelům kvůli svému vzhledu. Podařilo se nám uspořádat 18 výjezdů na pole a sebrali jsme skoro osm tun jídla, které jsme darovali potravinovým bankám. Ty jídlo dál distribuují charitám.

 

Do sběru se zapojila stovka dobrovolníků, aktivně jsme spolupracovali se sedmi zemědělci a dvěma potravinovými bankami. Příští rok bychom svou působnost chtěli rozšířit do dalších krajů. Přispějte nám na naši činnost zde. Děkujeme!

 

Další články

Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Nová vyhláška Ministerstva zemědělství č. 121/2023 Sb. přináší pro náš projekt Zachraň oběd důležitý průlom v boji proti plýtvání potravinami.
Přejít nahoru