MEDVĚDÍ ČESNEK V PIVNÍM TĚSTÍČKU

Duben bývá ve znamení rašícího medvědího česneku. Máme jen omezenou dobu na to, abychom si mohli tuhle jarní pochoutku užít. Zachraňujte medvědí česnek, dokud to jde! Pokud máte ve svém okolí někoho, komu se moc nepozdává, zkuste mu ho podstrčit v tomhle pivním těstíčku. Uvidíte, že po prvním soustu ho vezme na milost každý.

cesnek

1.

Nejprve si přichystejte jednoduchý dip – smíchejte jogurt s citronovou šťávou, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete (můžete podle chuti například přidat i nasekané bylinky nebo třeba chilli papričku) a dejte vychladit.

2.

Listy medvědího česneku opláchněte a dobře osušte.

3.

Smíchejte vejce s pivem a postupně přisypávejte mouku s kypřicím práškem, dokud nezískáte těsto o trochu hustší než třeba na palačinky, osolte a nechte chvíli odstát.

4.

Listy namáčejte v těstíčku a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5.

Přendejte na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečný tuk a ještě horké podávejte s jogurtovým dipem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autorem receptu je Martina Valtrová. Přečtěte si víc o Zachraň jídlo a naší motivaci a pokud se vám to, co děláme, líbí, pošlete nám na chleba.

Chcete dostávat zajímavé informace a recepty mailem? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Ingredience

svazek medvědího česneku
1 vejce
150 ml světlého piva
½ lžičky prášku do pečiva
150 g hladké mouky
1 kelímek bílého jogurtu
šťávu z 1 citronu
olivový olej
sůl
pepř
olej na smažení

Další recepty: