Zmrzlina z přebytků sezony

Zmrzlina je velmi osvěžující způsob, jak zpracovat přezrálé ovoce nebo jeho velké množství. Kombinujte různé druhy ovoce i bylinky. A pokud máte raději vodovou, vyrobte si ovocnou granitu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Rybíz odstopkujte a ponorným mixérem nebo vidličkou rozmačkejte bobulky a maliny na hustou směs. Klidně v ní ponechte větší kousky. Pokud vám naopak vadí pecičky v rybízu, rozmačkejte ho zvlášť a přeceďte přes sítko.

2.

Oslaďte a zakápněte citronovou šťávou, která podpoří nakyslou chuť rybízu.

3.

Ovoce a smetanu (v kelímku) dejte do mrazáku na 2–3 hodiny zmrznout.

4.

Namražené ovoce a smetanu společně rozmixujte v mixéru na smoothie nebo ponorným mixérem dohladka a na závěr přidejte lístky meduňky.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

300 g přezrálého rybízu a malin

120 g třtinového cukru

šťáva z ¼ citronu

250 ml smetany ke šlehání

pár lístků meduňky

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení