1.
Pórek pečlivě omyjte, nakrájejte na proužky, ty podle potřeby znovu propláchněte a nechte okapat v cedníku. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál okrájejte až ke křehké středové části a vše pokrájejte na stejně velké kousky.
2.
Mrkev očistěte kartáčkem, případně oloupejte, podélně rozkrojte napůl a nasekejte na tenké, šikmé plátky.
3.
Lístky koriandru otrhejte, stonky nasekejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku nakrájejte na plátky.
4.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Ančovičku nakrájejte nadrobno, zlehka ji opečte, přisypte česnek, chilli papričku a stonky koriandru a zprudka restujte 30 vteřin.
5.
Přidejte připravenou zeleninu a za stálého míchání ji opékejte pár minut, až zkřehne, ale stále zůstane křupavá.
6.
Osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a podávejte posypané lístky koriandru.
6.
Smažte na velkém plameni. Směs pravidelně míchejte a přidejte sůl a pepř. Podávejte samotné, s vaječnými nudlemi nebo jako přílohu k masu. A nebojte se zkoušet nové kombinace, o tom přesně stir-fry je.
7.
Na talíři ještě posypte lístky koriandru a podávejte.
TIP: Stir-fry můžete dochutit také sójovou omáčkou, rybí omáčkou, rýžovým octem či worcesterskou omáčkou. Výraznější aroma získáte restováním na sezamovém oleji. Na závěr můžete nasucho opéct sezamová semínka a pokrm jimi posypat.