fbpx

Zeleninové stir-fry

Stir-fry je technika, která se vám bude hodit na zpracování letní úrody i záchranu zbytků zeleniny v zimě. Využijete s ní kousky, které se doma často vyhazují - třeba košťál brokolice nebo zelenou část pórku. Jde to rychle a jednoduše, zkuste to.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Pórek důkladně omyjte, celý nakrájejte na proužky a přesypte do mísy.

2.

Přidejte také čínské zelí a brokolici i s košťálem. Snažte se krájet podobně velké kousky zeleniny.

3.

Do mističky si otrhejte lístky koriandru a jeho stonky nakrájejte na jemno. O chvíli později je využijete.

4.

Na troše oleje osmahněte plátky česneku, přidejte chilli papričku, zázvor a nakrájené stonky koriandru.

5.

Vsypte nakrájenou zeleninu a ochuťte šťávou z limetky.

6.

Smažte na velkém plameni. Směs pravidelně míchejte a přidejte sůl a pepř.

7.

Na talíři ještě posypte lístky koriandru a podávejte.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

celý pórek

brokolice (nebo jiná zelenina)

čínské zelí (nebo jiná zelenina)

koriandr

limetka

chilli paprička

česnek

olej

zázvor

sůl a pepř

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty