Sklenička z polámaných sušenek s kokosem a karamelizovanými banány

Přezrálé banány a polámané sušenky využijte do rychlého dezertu. Příprava zabere pár minut a výsledná kombinace chutí vás dostane.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Část kokosu opražte nasucho na pánvi a odložte stranou.

2.

Tvaroh rozmixujte se zakysanou smetanou, medem, zbylým strouhaným kokosem a vanilkovou esencí.

3.

Na pánvi pomalu rozpouštějte cukr, přidejte máslo a celou skořici. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidejte pokrájený banán a ve vzniklém karamelu ho obalte.

4.

Do skleničky vrstvěte několik koleček banánu, kokosový tvaroh, rozdrobené polámané sušenky a pražený kokos.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

polámané sušenky

tvaroh

zakysaná smetana

strouhaný kokos

kokosová/vanilková esence

banány

cukr, med

máslo

celá skořice

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení