Vláčná čokoládová buchta z červené řepy

Pozor, pozor! Speciální receptové vydání. Nové záchranářské postupy od nás máš pravidelně. Tentokrát pro tebe máme 4 nové, na které nedáme dopustit my v Zachraň jídlo. Máme sladké, slané, rychlovku i smaženou pochoutku.Tohle je 1. z nich od naší Verči.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2.

Vymažte menší pekáč, nebo zapékací formu.

3.

Suché ingredience smíchejte v míse.

4.

Zbylé ingredience (kromě čokolády) společně rozmixujte.

5.

Ingredience přesypte do společné mísy a promíchejte.

6.

Na závěr do směsi nalámejte čokoládu a vše přelijte do formy.

7.

Pečte 35 – 40min, dokud při zkoušce nevyjde špejle suchá.

8.

Podávejte ideálně s jogurtem, zakysanou smetanou a ovocem. 🙂

Autor receptu: Veronika Mejkalová

Foto: Štěpán Lohr
Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

4 malé uvařené červené řepy
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
100g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení