Vláčná čokoládová buchta z červené řepy

Pozor, pozor! Speciální receptové vydání. Máme pro tebe 4 nové recepty, na které nedáme dopustit my v Zachraň jídlo.

Foto: Štěpán Lohr

Ingredience

4 malé uvařené červené řepy, rozmixované na kaši
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
150 g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)

Postup

Postup

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2. Vymažte menší pekáč, nebo zapékací formu.

3. Suché ingredience smíchejte v míse.

4. Zbylé ingredience (kromě čokolády) společně rozmixujte.

5. Ingredience přesypte do společné mísy a promíchejte.

6. Na závěr do směsi nalámejte čokoládu a vše přelijte do formy.

7. Pečte 35 – 40min, dokud při zkoušce nevyjde špejle suchá.

8. Podávejte ideálně s jogurtem, zakysanou smetanou a ovocem. 🙂

Tento recept pro vás připravila

Veronika Mejkalová

Toto je oblíbený recept u nás doma a doufám, že bude chutnat i vám. Nejlepší je na podzim, když je červené řepy všude plno 🙂

Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

4 malé uvařené červené řepy, rozmixované na kaši
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
150 g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru