Pozor, pozor! Speciální receptové vydání. Tentokrát pro tebe máme 4 nové rcepty, na které nedáme dopustit my v Zachraň jídlo.
Foto: Štěpán Lohr
Ingredience
4 malé uvařené červené řepy
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
100g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)
Postup
Postup
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Vymažte menší pekáč, nebo zapékací formu.
3. Suché ingredience smíchejte v míse.
4. Zbylé ingredience (kromě čokolády) společně rozmixujte.
5. Ingredience přesypte do společné mísy a promíchejte.
6. Na závěr do směsi nalámejte čokoládu a vše přelijte do formy.
7. Pečte 35 – 40min, dokud při zkoušce nevyjde špejle suchá.
8. Podávejte ideálně s jogurtem, zakysanou smetanou a ovocem. 🙂
Veronika Mejkalová
Toto je oblíbený recept u nás doma a doufám, že bude chutnat i vám. Nejlepší je na podzim, když je červené řepy všude plno 🙂
Ingredience
4 malé uvařené červené řepy
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
100g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)
Tagy
- Levné, Sladké, Vegetarianské
- Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.