Vařená vejce pinchos

Pinchos jsou tradiční španělské tapas. Tvar a velikost přímo předurčuje vejce k tomu udělat z nich jednohubky a podělit se o ně s přáteli. I když nejste michelinští kuchaři, ve variacích náplní se můžete vyřádit. Nebo zůstaňte u minimalistické verze jako je tato.

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Postup

1. Oloupaná vejce rozkrojte na půlky.

2. Vyndejte žloutky a vyšlehejte je spolu se změklým máslem, hořčicí, solí a pepřem do pěny.

3. Tu můžete vložit do zdobicího sáčku a naplnit jím bílky. Vejce ozdobte kouskem nakládané okurky, pažitkou nebo snítkou mrkvové natě.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru