Vařená vejce pinchos

Pinchos jsou tradiční španělské tapas. Tvar a velikost přímo předurčuje vejce k tomu udělat z nich jednohubky a podělit se o ně s přáteli. I když nejste michelinští kuchaři, ve variacích náplní se můžete vyřádit. Nebo zůstaňte u minimalistické verze jako je tato.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Oloupaná vejce rozkrojte na půlky.

2.

Vyndejte žloutky a vyšlehejte je spolu se změklým máslem, hořčicí, solí a pepřem do pěny.

3.

Tu můžete vložit do zdobicího sáčku a naplnit jím bílky. Vejce ozdobte kouskem nakládané okurky, pažitkou nebo snítkou mrkvové natě.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

4 vařená vejce

60 g másla

lžička hořčice

sůl

pepř

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení