Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Z trochy polámaných tagliatelí ze dna sáčku jsme vykouzlili letní pastu, nad kterou by zajásal nejeden Ital. Nenechte se odradit časem přípravy omáčky, jen tak se šťáva ze zeleniny zkoncentruje, zkaramelizuje a poskytne chuťově bohatý zážitek. Skvělá je i zastudena třeba jako dip. Nebojte se proto takhle zpracovat větší množství této letní rajské zeleniny.

Ingredience

tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky

Postup

1. Ve větším rendlíku či hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli s rozmáčknutými stroužky česneku.

2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, olivový olej a necháme omáčku pomalu vařit až 1,5 hodiny. Ke konci omáčku doladíme solí a pepřem.

3. Před koncem přípravy omáčky uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vhodíme rovnou k rajčatové směsi.

4. Přendáme na talíř a dozdobíme zbylými ingrediencemi. My jsme použili rukolu ze zahrádky, pražená semínka a naklíčenou ředkvičku. Lze zapojit i kousky tuňáka, středomořskou bylinku nebo olivy. Prostě to, co právě nabídne vaše spíž či lednice.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru