Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Z trochy polámaných tagliatelí ze dna sáčku jsme vykouzlili letní pastu, nad kterou by zajásal nejeden Ital. Nenechte se odradit časem přípravy omáčky, jen tak se šťáva ze zeleniny zkoncentruje, zkaramelizuje a poskytne chuťově bohatý zážitek. Skvělá je i zastudena třeba jako dip. Nebojte se proto takhle zpracovat větší množství této letní rajské zeleniny.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Ve větším rendlíku či hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli s rozmáčknutými stroužky česneku.

2.

Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, olivový olej a necháme omáčku pomalu vařit až 1,5 hodiny. Ke konci omáčku doladíme solí a pepřem.

3.

Před koncem přípravy omáčky uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vhodíme rovnou k rajčatové směsi.

4.

Přendáme na talíř a dozdobíme zbylými ingrediencemi. My jsme použili rukolu ze zahrádky, pražená semínka a naklíčenou ředkvičku. Lze zapojit i kousky tuňáka, středomořskou bylinku nebo olivy. Prostě to, co právě nabídne vaše spíž či lednice.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky

300 g pomačkaných rajčat

2 scvrklé červené papriky

1 cibule

2 stroužky česneku

1 dl olivového oleje

rukola

pražená semínka

klíčky ředkvičky

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení