Z trochy polámaných tagliatelí ze dna sáčku jsme vykouzlili letní pastu, nad kterou by zajásal nejeden Ital. Nenechte se odradit časem přípravy omáčky, jen tak se šťáva ze zeleniny zkoncentruje, zkaramelizuje a poskytne chuťově bohatý zážitek. Skvělá je i zastudena třeba jako dip. Nebojte se proto takhle zpracovat větší množství této letní rajské zeleniny.
Ingredience
tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky
Postup
1. Ve větším rendlíku či hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli s rozmáčknutými stroužky česneku.
2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, olivový olej a necháme omáčku pomalu vařit až 1,5 hodiny. Ke konci omáčku doladíme solí a pepřem.
3. Před koncem přípravy omáčky uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vhodíme rovnou k rajčatové směsi.
4. Přendáme na talíř a dozdobíme zbylými ingrediencemi. My jsme použili rukolu ze zahrádky, pražená semínka a naklíčenou ředkvičku. Lze zapojit i kousky tuňáka, středomořskou bylinku nebo olivy. Prostě to, co právě nabídne vaše spíž či lednice.
Richard Jacobsen
Ingredience
tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!