1.
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na drobné kostičky.
2.
Na náplň svařte nejdříve oba cukry, škrob, citronovou šťávu, vodu a sůl do zhoustnutí, trvá to pár minut.
3.
Přidejte jablka, promíchejte a vařte doměkka, přibližně 10 minut. Nechte vychladnout.
4.
Do středu tortilly dejte čtvrtinu jablečné náplně, srolujte a konce stočte nebo tortillu složte jako kapsu. Pokud jsou tortilly příliš tvrdé, opečte je nasucho z obou stran na pánvi nebo 1 minutu v mikrovlnce.
5.
V hrnci rozehřejte alespoň 3cm vrstvu oleje. Smažením ve velkém množství ho potraviny tolik nenasáknou. Do horkého oleje (tvoří bublinky, když do něj ponoříte špejli) opatrně vkládejte tortilly tak, aby se nepřekrývaly a zůstalo mezi nimi místo. Osmažte je ze všech stran dozlatova, 2–3 minuty z každé by mělo stačit.
6.
Osmažené tortilly vytáhněte děrovanou naběračkou a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která vsákne přebytečný tuk.
7.
Moučkový cukr promíchejte se skořicí a ještě teplé tortilly v něm ze všech stran obalte. Ihned podávejte.
TIP: Ovocnou náplň obměňujte podle sezony – hodí se jahody, meruňky, borůvky, švestky, hrušky.