Ovocný štrúdl v tortille

Hledáte rychlý a neotřelý způsob jak pohostit vaše přátele? Co takhle štrúdl z přebytečného ovoce? Zapomeňte na hnětení a válení těsta. Stačí vám tortilly, které zbyly z víkendového grilování.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Všechny ingredience na náplň kromě samotných jablek smícháme a svaříme do zhoustnutí.

2.

Poté přidáme oloupaná a pokrájená jablka a společně vaříme do změknutí jablek přibližně 10 minut. Hotovou směs necháme chladnout.

3.

Cukr moučku mezitím smícháme se skořicí.

4.

Vychladlou náplň poklademe do středu tortilly a srolujeme jako burrito. Jestliže jsou tortilly příliš tvrdé, necháme je na minutku změknout v mikrovlnce.

5.

Naplněné tortilly smažíme po všech stranách a odkládáme je na papírovou utěrku.

6.

Ještě teplé je vyválíme v cukrovo-skořicové směsi. Servírujeme teplé.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

Náplň

jablka nebo jiné ovoce

cukr nebo med

kukuřičný škrob

citronová šťáva

trocha vody

špetka soli


Štrúdl

menší tortilly

kvalitní řepkový olej


Obalení

cukr moučka

skořice

Skladování je základ

Vyndejte banány z lednice a schovejte brambory. Prodloužíte tím trvanlivost potravin.

více

Zkus i jiné recepty