Salát z pečeného květáku

Hledáte rychlý recept z květáku? Máme pro vás tip. Stačí smíchat to správné koření a nebudete chtít jíst nic jiného. Pečený květák je ideální jídlo nejen na podzimní večery. A pozor, do receptu patří i listy a košťál, přece nebudeme vyhazovat takový poklad
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Květák rozdělte na růžičky a zdravé listy i košťál nakrájejte.

2.

Vše rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

3.

Kousky posypte kurkumou a zakápněte olivovým olejem.

4.

Vše dobře promíchejte, znovu rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct na 200 stupňů.

5.

Podle instrukcí uvařte čočku beluga.

6.

Na pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli nakrájenou na proužky. Nechte ji zkaramelizovat.

7.

K cibuli přidejte drcený česnek, kari, hořčičné semínko a mletý koriandr.

8.

Smíchejte pečený květák, čočku a směs z pánve a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Video: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

květák

čočka beluga

cibule

česnek

mletý i čerstvý koriandr

kari

kurkuma

hořčičné semínko

olivový olej

Skladování je základ

Vyndejte banány z lednice a schovejte brambory. Prodloužíte tím trvanlivost potravin.

více

Zkus i jiné recepty