1.
Troubu předehřejte na 220 °C. Květák rozeberte na růžičky. Pěkný košťál včetně listů rozkrájejte na stejně velké kousky, rozložte vše do pekáče, zakápněte 2 lžícemi oleje a pečte do zhnědnutí. Promíchejte s trochou kari koření a kurkumou, aby květák získal zlatavou barvu.
2.
Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na plátky. Postupně je osmažte v rozehřátém oleji (zhruba 3 lžíce oleje na jednu dávku cibule) na středním stupni, až cibule začne karamelizovat.
3.
Mezitím uvařte čočku podle návodu na obalu akorát na skus.
4.
V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, ztlumte teplotu na střední a opékejte koření zhruba 30–60 vteřin, až se rozvoní. Stonky koriandru nasekejte nadrobno a restujte ho s kořením doměkka, stačí pár vteřin.
5.
Koření promíchejte s karamelizovanou cibulí, čočkou a pečeným květákem. Pár lístků koriandru si nechte na ozdobu a zbylý koriandr a petrželku nasekejte nadrobno. Promíchejte, osolte, opepřete a ozdobte koriandrem.
TIP: Listy květáku lze zpracovávat podobně jako listy kapusty, vykrojte z nich tuhé středy. Salát podávejte teplý i studený.