Období zimy je dávno za námi. Venku začíná být parno a nikomu se nechce být dlouho v kuchyni. Ideální čas pro rychlý a lehký oběd. Na náš salát z naklíčené čočky navíc budeš mít všechny suroviny doma.
Ingredience
200 g naklíčené čočky
1 mrkev
1/2 menší červené cibule
1/2 salátové okurky
1 červená paprika
hrst nasekané petrželky
3 lžíce láku z okurek
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
sůl a pepř
Postup
1. Mrkev, okurku a papriku nakrájejte na malé kostičky a dejte do větší mísy spolu s naklíčenou čočkou.
2. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k zelenině. Přisypte nasekanou petrželku.
3. V misce nebo hrníčku důkladně promíchejte lák z okurek, olivový olej a med. Zálivku nalijte do mísy a důkladně promíchejte. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
200 g naklíčené čočky
1 mrkev
1/2 menší červené cibule
1/2 salátové okurky
1 červená paprika
hrst nasekané petrželky
3 lžíce láku z okurek
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
sůl a pepř
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!