Bramborový salát s kedlubnem a křenovou majonézou

Komu nikdy nezbyly vařené brambory, ať zvedne ruku. Pro vás ostatní máme recept na tento lahodný salát od kuchaře Richarda Jacobsena. A pokud vám na zahradě či na balkoně rostou jedlé květy, salát jimi ozdobte.

Ingredience

1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř

Postup

1. Brambory nakrájejte na kousky, jarní cibulku na plátky.

2. Kedluben oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přisypte k bramborám a jarní cibulce.

3. Do majonézy vmíchejte křen a vinný ocet a promíchejte ji s nakrájenou zeleninou. Osolte a opepřete.

4. Semínka opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní, a salát jimi posypte.

TIP: Místo kedlubnu můžete použít vařený květák nebo brambory doplnit plátky jablek.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru