Komu nikdy nezbyly vařené brambory, ať zvedne ruku. Pro vás ostatní máme recept na tento lahodný salát od kuchaře Richarda Jacobsena. A pokud vám na zahradě či na balkoně rostou jedlé květy, salát jimi ozdobte.
Ingredience
1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř
Postup
1. Brambory nakrájejte na kousky, jarní cibulku na plátky.
2. Kedluben oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přisypte k bramborám a jarní cibulce.
3. Do majonézy vmíchejte křen a vinný ocet a promíchejte ji s nakrájenou zeleninou. Osolte a opepřete.
4. Semínka opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní, a salát jimi posypte.
TIP: Místo kedlubnu můžete použít vařený květák nebo brambory doplnit plátky jablek.
Richard Jacobsen
Ingredience
1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!