Bramborový salát s kedlubnem a křenovou majonézou

Komu nikdy nezbyly vařené brambory, ať zvedne ruku. Pro vás ostatní máme recept na tento lahodný salát od kuchaře Richarda Jacobsena. A pokud vám na zahradě či na balkoně rostou jedlé květy, salát jimi ozdobte.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Brambory nakrájejte na kousky, jarní cibulku na plátky.

2.

Kedluben oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přisypte k bramborám a jarní cibulce.

3.

Do majonézy vmíchejte křen a vinný ocet a promíchejte ji s nakrájenou zeleninou. Osolte a opepřete.

4.

Semínka opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní, a salát jimi posypte.

TIP: Místo kedlubnu můžete použít vařený květák nebo brambory doplnit plátky jablek.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

1 kg vařených brambor

2 jarní cibulky

1 střední kedluben

200 g majonézy

1 lžíce jemně nastrouhaného křenu

2 lžičky červeného vinného octa

1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)

sůl a pepř

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení