Salát do zavařovačky

Zpracujte zeleninu, bylinky i přílohu do jednoduchého salátu. Stačí připravit tu správnou zálivku a nečekaně dobrý oběd je tu!

Ingredience

200 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
oregano, sůl a cukr
cizrna, rýže
stroužek česneku
cibule, petrželka, řapíkatý celer
rukola, dýňová semínka
nebo jiné zbytky z ledničky

Postup

1. Zálivku připravíte tak, že smícháte olej, ocet, rozdrcený česnek, hořčici, oregano, sůl a cukr v jedné misce. Vše pořádně promíchejte. Do receptu se použije jen část zálivky a zbytek si můžete nechat v lednici do zásoby na další salátové variace.

2. V míse smíchejte přebytečné ingredience z ledničky. My jsme použili cizrnu, cibulku, řapíkatý celer a petrželku a vše promíchali s částí zálivky.

3. Cizrnu se zálivkou dejte do spodní části sklenice a na ní navrstvěte vařenou rýži, zelený salát (třeba rukolu) a semínka.

4. Sklenici zavřete a vezměte si s sebou do práce nebo do školy. Před jídlem spolu jednotlivé vrstvy promíchejte.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

200 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
oregano, sůl a cukr
cizrna, rýže
stroužek česneku
cibule, petrželka, řapíkatý celer
rukola, dýňová semínka
nebo jiné zbytky z ledničky

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru