Salát do zavařovačky

Zpracujte zeleninu, bylinky i přílohu do jednoduchého salátu. Stačí připravit tu správnou zálivku!
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Smíchejte olej, ocet, rozdrcený česnek, hořčici, oregano, sůl a cukr v jedné misce.

2.

Pořádně promíchejte.

3.

V míse či hrnci smíchejte zbytky z ledničky, např. cizrnu, cibulku, řapíkatý celer a petrželku.

4.

Směs zalijte zálivkou a promíchejte.

5.

Do sklenice vrstvěte zbylou zálivku, směs, rýži, zelený salát (třeba rukolu) a semínka.

6.

Sklenici zavřete a těšte se na super svačinu v práci!

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto a video: Daniel Včeliš
Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

200 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
stroužek česneku
2 lžičky dijonské hořčice
oregano, sůl a cukr
cizrna
cibule, petrželka, řapíkatý celer
rýže
rukola
dýňová semínka
nebo jiné zbytky z ledničky

Nepropásněte další

Odebírejte newsletter a vyzkoušejte si nové recepty mezi prvními.

více

Zkus i jiné recepty