Zpracujte zeleninu, bylinky i přílohu do jednoduchého salátu. Stačí připravit tu správnou zálivku a nečekaně dobrý oběd je tu!
Ingredience
200 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
oregano, sůl a cukr
cizrna, rýže
stroužek česneku
cibule, petrželka, řapíkatý celer
rukola, dýňová semínka
nebo jiné zbytky z ledničky
Postup
1. Zálivku připravíte tak, že smícháte olej, ocet, rozdrcený česnek, hořčici, oregano, sůl a cukr v jedné misce. Vše pořádně promíchejte. Do receptu se použije jen část zálivky a zbytek si můžete nechat v lednici do zásoby na další salátové variace.
2. V míse smíchejte přebytečné ingredience z ledničky. My jsme použili cizrnu, cibulku, řapíkatý celer a petrželku a vše promíchali s částí zálivky.
3. Cizrnu se zálivkou dejte do spodní části sklenice a na ní navrstvěte vařenou rýži, zelený salát (třeba rukolu) a semínka.
4. Sklenici zavřete a vezměte si s sebou do práce nebo do školy. Před jídlem spolu jednotlivé vrstvy promíchejte.

Zuzana Štěpničková
Ingredience
200 ml olivového oleje
100 ml vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
oregano, sůl a cukr
cizrna, rýže
stroužek česneku
cibule, petrželka, řapíkatý celer
rukola, dýňová semínka
nebo jiné zbytky z ledničky
Tagy
- Hlavní jídlo, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!