Salát do zavařovačky

Zpracujte zeleninu, bylinky i přílohu do jednoduchého salátu. Stačí připravit tu správnou zálivku a nečekaně dobrý oběd je tu!
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Zálivku připravíte tak, že smícháte olej, ocet, rozdrcený česnek, hořčici, oregano, sůl a cukr v jedné misce. Vše pořádně promíchejte. Do receptu se použije jen část zálivky a zbytek si můžete nechat v lednici do zásoby na další salátové variace.

2.

V míse smíchejte přebytečné ingredience z ledničky. My jsme použili cizrnu, cibulku, řapíkatý celer a petrželku a vše promíchali s částí zálivky.

3.

Cizrnu se zálivkou dejte do spodní části sklenice a na ní navrstvěte vařenou rýži, zelený salát (třeba rukolu) a semínka.

4.

Sklenici zavřete a vezměte si s sebou do práce nebo do školy. Před jídlem spolu jednotlivé vrstvy promíchejte.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto a video: Daniel Včeliš
Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

200 ml olivového oleje

100 ml vinného octa

2 lžičky dijonské hořčice

oregano, sůl a cukr

cizrna, rýže

stroužek česneku

cibule, petrželka, řapíkatý celer

rukola, dýňová semínka

nebo jiné zbytky z ledničky

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení