Rýže z jednoho hrnce

Co se zbylým kuřetem? Máme pro vás jednoduchou dobrotu, která nezabere hodiny u plotny a využijete na ní jen jeden hrnec. Žádné nádobí navíc! Většinu ingrediencí navíc budete mít běžně doma a můžete je jednoduše měnit podle chuti.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Na lžíci oleje vlijte rozmíchaná vejce a za stálého míchání je usmažte. Dejte stranou.

2.

Přidejte zbylý olej, prolisovaný česnek a minutu restujte. Vlijte malé množství vývaru a plochou vařečkou seškrábněte případně připečeninky ze dna.

3.

Přidejte zbylý vývar, na kostičky pokrájenou mrkev a rýži. Pokud používáte čerstvé maso, přidejte ho pokrájené na kostky v tomto kroku. Lehce osolte a opepřete. Tekutina by měla suroviny přesahovat o 2 cm. Přiklopte poklicí a na mírném ohni vařte asi 15 minut.

4.

Přidejte sojovou omáčku, sezamový olej, případně natrhané pečené kuřecí maso a dobře promíchejte. Poté vmíchejte rozmražený hrášek a nakonec umíchaná vejce. Nechte vše chvíli odpočinout pod poklicí.

5.

Smíchejte Hellmann’s majonézu se srirachou.

6.

Rýži servírujte posypanou jarní cibulkou, na sucho na pánvi opraženým sezamovým semínkem a zakápněte pikantní majonézou.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

2 lžíce řepkového oleje

2 vejce

3 stroužky česneku

300 ml kuřecího vývaru vývaru

130 g mrkve

300 g zbylého pečeného kuřecího masa (nebo 450 g čerstvého kuřecího masa)

270 g jasmínové rýže

70 g mraženého hrášku

4 lžíce tamari sojové omáčky

1 lžíce sezamového oleje

4 lžíce Hellmann's majonézy

2 lžíce Sriracha omáčky

1 jarní cibulka

1 lžička sezamového semínka

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení