fbpx

Remuláda s kedlubnou a ředkvičkami

Ředkvičky, kedlubny, nebo klidně i celer a mrkev vyniknou v téhle remuládě ze zbytků majonézy a láku z okurek. Směs můžete jíst jako salát nebo využít na chlebíčky.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Nejprve si připravte remuládu: Všechny suroviny přidejte do skleničky se zbylou majonézou, zašroubujte víčko a důkladně protřepejte. Hotovo! Co dál?

1.

Kedlubnu oloupejte a ředkvičky důkladně umyjte.

2.

Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké plátky a následně na co nejtenčí hranolky. Pokud máte škrabku, usnadní vám práci. Použít můžete případně i spiralizér.

3.

Cibulku nakrájejte najemno.

4.

Všechnu zeleninu dejte do mísy, přidejte dressing a důkladně promíchejte.

5.

Remuládu nechejte před podáváním chvíli uležet v lednici.

Autor receptu: Barbora Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

Remuláda

zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)

2 lžíce olivového oleje

5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)

½ lžičky soli

1 stroužek česneku

½ malé cibule

Zbylé suroviny

2 kedlubny

2 svazky ředkviček

1 červená cibule

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty