Bruschetta s rajčaty

V tomhle párty receptu zužitkujete starší pečivo i nadbytek rajčat. A všichni si pochutnají, schválně to vyzkoušejte…

Ingredience

4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř

Postup

1. Osmahněte krajíce chleba na rozehřátém grilu, na pánvi či v troubě dozlatova.

2. Pak je vydatně potřete oloupaným česnekem, pokapejte šťávou z rajčat a posypejte dužinou rajčat pokrájenou na kousky.

3. Posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a hned servírujte.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Ingredience

4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru