Kořeněný kečup z rajčat

Skvělá kořeněná omáčka, která chutná výtečně s grilovaným masem, ve wrapu, se zeleninou a mátovým jogurtem nebo jen obyčejně s párkem v rohlíku. Oživí každý pokrm a v lednici vám vydrží asi měsíc.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Jak zpracovat přebytek rajčat a zachránit i ta přezrálá? Kečup je jasná volba. S naším receptem omezíte plýtvání a navíc jsou rozvařená rajčata velmi prospěšná. Mají jednu výhodu oproti syrovým: tepelně upravená rajčata obsahují více využitelného lykopenu – silného protirakovinného antioxidantu!

1.

Nakrojte slupku rajčat do křížku a dejte je spařit na 1 minutu do vařicí vody.

2.

Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.

3.

Směs zahřívejte na pánvi. Přidejte jablečný ocet, cukr, rozdrcený česnek a čerstvý zázvor.

4.

Přidejte koření (kajenský pepř, kmín, koriandr a sůl) a promíchejte.

5.

Směs vařte 1 – 1,5 hodiny.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

oloupaná rajčata

kmín drcený

koriandr

kajenský pepř

přírodní cukr

jablečný ocet

sůl

česnek

zázvor

Promyslete si nákup

Ovládněte pár triků pro nakupování, omezte plýtvání a ušetřete.

více

Zkus i jiné recepty