Quesadilla se zbylým kuřetem

Ať už vám zbylo pečené stehno nebo grilovaná křidélka, quesadilla si s přebytky hravě poradí. Zapečte kousky masa v pikantní omáčce do křupavé tortilly a nikoho ani nenapadne, že prvotním záměrem byla záchrana jídla ze včera.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

V malé misce dohladka vymíchejte smetanový sýr s majonézou, bbq omáčkou, prolisovaným česnekem, kmínem a koriandrem. Dochuťte solí a pepřem.

2.

Do směsi vmíchejte natrhané kuřecí maso, bazalku, nadrobno pokrájenou rukolu a jalapeño papričku.

3.

Vzniklou směs rozdělte vždy na polovinu tortilla placky. Poklaďte pokrájeným sýrem, složte napůl a opékejte na olejem vytřené pánvi z obou stran dozlatova.

4.

Před podáváním rozkrájejte na třetiny.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

2 lžíce smetanového sýra

2 lžíce majonézy

3 lžíce omáčky k masu BBQ

3 stroužky česneku

1/2 lžičky drceného kmínu

1/2 lžičky koriandru

sůl, pepř

280 g zbylého pečeného kuřecího masa

1 hrst bazalky

20 g rukoly

1 jalapeño paprička

4 pšeničné tortilla placky

40 g mozzarelly

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení