1.
Troubu předehřejte na 120°C a plech vyložte pečicím papírem.
2.
Nálev z cizrny (neboli aquafabu) slijte do čisté mísy a vysokou rychlostí šlehejte asi 5 minut.
3.
Postupně začněte zašlehávat moučkový cukr – lžíci po lžíci. Jakmile je cukr rozpuštěný, zašlehejte do krému lžičku vinného kamene a vanilkovou esenci.
4.
Pokračujte ve šlehání, dokud se nezačnou tvořit pevné špičky.
5.
Směsí naplňte sáček a vytvořte na plechu malá hnízda o průměru 10 cm.
6.
Pečte asi 2 hodiny v závislosti na velikosti hnízd. Průběžně je kontrolujte, aby příliš nezhnědla. Troubu vypněte a s otevřenými dvířky nechte pusinky uvnitř dalších 30 minut. Po vyjmutí z trouby by pusinky měly být lehké a suché.
*Na jeden litr aquafaby připadá přibližně 8 lžic cukru.
Tip:
Fungovat bude i voda, ve které se vařila cizrna. Doporučujeme cizrnu vařit v malém množství vody, aby koncentrace aquafaby byla co nejvyšší. Po vychladnutí vody ji použijte na výrobu pusinek.