Pomazánka je asi první záchranářský recept, po kterém po Velikonocích sáhneme. Možností je nespočet, ale nikdy nezapomeňte na bylinky. Nebojte se kromě pažitky přidat třeba kopr, řeřichu, libeček nebo čerstvou majoránku.
Ingredience
vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř
Postup
1. Uvařená vejce pokrájíme na drobno nebo je nastrouháme.
2. Stejně tak pokrájíme ostatní ingredience a spojíme je zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo jejich kombinací.
3. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Bylinky buď rovnou vmícháme do pomazánky nebo jimi posypeme až namazaný chleba.
Richard Jacobsen
Ingredience
vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.