Lehká pomazánka s vejci

Pomazánka je asi první záchranářský recept, po kterém po Velikonocích sáhneme. Možností je nespočet, ale nikdy nezapomeňte na bylinky. Nebojte se kromě pažitky přidat třeba kopr, řeřichu, libeček nebo čerstvou majoránku.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Uvařená vejce pokrájíme na drobno nebo je nastrouháme.

2.

Stejně tak pokrájíme ostatní ingredience a spojíme je zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo jejich kombinací.

3.

Nakonec dochutíme solí a pepřem. Bylinky buď rovnou vmícháme do pomazánky nebo jimi posypeme až namazaný chleba.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

vařená vejce

sterilovaná okurka

zakysaná smetana (bílý jogurt)

zelená cibulka, pažitka, kopr...

sůl

pepř

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení