Pomazánka je asi první záchranářský recept, po kterém po Velikonocích sáhneme. Možností je nespočet, ale nikdy nezapomeňte na bylinky. Nebojte se kromě pažitky přidat třeba kopr, řeřichu, libeček nebo čerstvou majoránku.
Ingredience
vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř
Postup
1. Uvařená vejce pokrájíme na drobno nebo je nastrouháme.
2. Stejně tak pokrájíme ostatní ingredience a spojíme je zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo jejich kombinací.
3. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Bylinky buď rovnou vmícháme do pomazánky nebo jimi posypeme až namazaný chleba.
Richard Jacobsen
Ingredience
vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce

Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!