Polévka s vejci po asijsku

Zkuste tuhle polévku, v níž spotřebujete i pár vařených vajec, která vám zbyla v lednici. Udělejte si svou vlastní asijskou fusion s ingrediencemi, které máte zrovna doma.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

V zeleninovém vývaru povařte houby a pokud máte, tak i kousek řasy.

2.

Sundejte z plotny a vmíchejte miso pastu.

3.

Přidejte uvařené nudle nebo zbylé špagety, přihoďte zelenou cibulku a vařená vejce (třeba z pomlázky).

4.

Dochuťte pár kapkami zázvorové šťávy nebo chilli papričkou, ovoňte koriandrem nebo jinou bylinkou a zastříkněte limetou.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Ingredience

vývar ze zeleninových zbytků

miso pasta

shitake nebo hlíva

rýžové nudle (špagety, zbytky rýže)

vařená vejce

kousek řasy (wakame)

zelená cibulka

zázvor

chilli

koriandr

natě

limeta

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení