Polévka Minestrone

Italská, hustá a zeleninová - taková je oblíbená polévka minestrone. Se sezónní zeleninou chutná báječně a uvařit ji zvládnou i úplní začátečníci.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Zeleninu nakrájejte na libovolně velké kousky.

2.

Na troše oleje opečte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte brambory a ještě chvíli opékejte.

3.

Do tohoto základu postupně přidávejte zeleninu od té tvrdší, kořenové, až po měkkou. Například cuketu vhoďte až těsně před koncem.

4.

Přidejte rajčatový protlak a naposledy krátce restujte.

5.

Směs zalijte vývarem nebo vodou, osolte, opepřete a vařte 10 až 15 minut.

6.

Na talíře rozdělujte polévku spolu s luštěninou nebo těstovinami a ozdobte parmezánem, bazalkou nebo chlebovými krutony.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

cibule

česnek

mrkev

řapíkatý celer

brambory

sezónní zelenina
(cuketa, kapusta, zelí, rajčata, celer, pórek, hrášek, špenát, mangold, brokolice, květák, petržel a další)

1 lžíce rajského protlaku

sůl, pepř

olivový olej

parmezán, čerstvá bazalka, pesto nebo krutony na ozdobení

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení