1. Troubu předehřejte na 190 °C.
2. Zeleninu omyjte, kde je to nutné oloupejte a nakrájejte na menší kousky cca 2 x 2 cm.
3. Rozprostřete vše na velký plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, dejte péct.
4. V průběhu pečení zeleninu obracejte, pečte 40 minut. Zeleniny by mělo být tolik, aby zaplnila celý plech, ale ne zas tolik, aby byla příliš přes sebe. Špatně by se pak propekla.
5. Asi 15 minut před dokončením pečení dejte kuskus, jednu lžíci olivového oleje, ½ lžičky soli, špetku pepře a lžičku skořice do velké žáruvzdorné mísy, přelijte vroucím vývarem nebo vodou, vsypte rozinky, přikryjte pokličkou a nechte kuskus bobtnat.
6. Odklopte, přidejte máslo a vidličkou kuskus jemně načechrejte tím, že budete jemně oddělovat zrnka od sebe. Výsledkem bude sypký kuskus, akorát na skus. Pokud by byl tvrdý, můžete stále dolít trochu vařící vody a nechat jej opět ještě odpočívat. Správný kuskus by měl být ale sypký, nikoli kašovitý.
7. Před podáváním hotový kuskus promíchejte s nasekanými bylinkami, které vám zrovna zbývají a promíchejte s grilovanou zeleninou.
8. Na ozdobení můžete dát na vrch lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany a ihned podávejte. Pokrm je dobrý teplý i studený.
9. Do pokrmu můžete v závěru zamíchat i zbylé maso po grilovačce nebo zbylou luštěninu. V arábii se často vkládá vařená okapaná cizrna.