Žampiony plněné sýrem a vejci

Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Žampionům odstraníme nožičku.

2.

Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.

3.

Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.

4.

Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.

5.

Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.

BM3A2770

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

žampiony

cibule

tvrdý sýr

vařená vejce

tymián

pepř

sůl

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení