Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Postup
1. Žampionům odstraníme nožičku.
2. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.
3. Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.
4. Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.
5. Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.
Richard Jacobsen
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!