Pikantní meruňkové chutney

Chutney, nebo také čatní, je skvělý způsob, jak zužitkovat letní ovoce a zeleninu. Zkuste náš recept, který neobsahuje žádné želírovací přísady. Pikantní meruňkové chutney s chili a zázvorem ozvláštní letní grilování a zahřeje i v zimě.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Kolik ingrediencí přidávat? Vše záleží na tom, kolik ovoce chcete zachránit. Nebojte se trochu experimentovat a ochutnávejte během vaření. Určitě chuť doladíte na jedničku.

1.

Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

2.

Nakrájené meruňky hodíme do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a rozinky.

3.

Přiostříme nakrájenými jalapenos a zázvorem.

4.

Přidáme sůl, kajenský pepř a zakápneme jablečným octem.

5.

Nezapomeneme přidat cukr a připravenou směs přivedeme k varu.

6.

Vaříme pomalu, až bude mít směs požadovanou konzistenci.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

meruňky

červená cibule

rozinky

jalapeño

zázvor

sůl

kajenský pepř

jablečný ocet

cukr

Skladování je základ

Vyndejte banány z lednice a schovejte brambory. Prodloužíte tím trvanlivost potravin.

více

Zkus i jiné recepty