Pesto z ředkvičkových listů

Už i u mne na zahradě konečně dorostly ředkvičky. Jen tak je posolit a sníst, čím více pálí, tím je mám raději. Listy chutnají také skvěle, nejsou nijak unylé, tak trochu pikantně pálí na jazyku. U kupovaných ředkviček listy nepoužívám, u těch ze zahrady ráda přidám listy do salátu, pomazánky a nebo do pesta. Pesto je skvělé, mám ho snad ještě raději než ředvičky samotné.

Ingredience

100 g dýňových semínek
2 stroužky česneku
pořádný svazek ředkvičkových listů
50 g tvrdého sýra typu parmazán, pecorino
5 lžic olivového oleje sůl pepř

Postup

Semínka, listy (opláchnuté a osušené), česnek, sýr, olivový olej rozmixujeme na pesto, ochutnáme, dosolíme a dopepříme dle chuti a ještě jednou pořádně zamícháme. Uchováváme v ledničce, vhodné je do skleničky na pesto nalít malou vrstvu olivového oleje – pestu tím prodloužíme trvanlivost. Pesto je vhodné spotřebovat do několika dní.

Tento recept pro vás připravila

Nikol

Ingredience

100 g dýňových semínek
2 stroužky česneku
pořádný svazek ředkvičkových listů
50 g tvrdého sýra typu parmazán, pecorino
5 lžic olivového oleje sůl pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru