1.
Troubu předehřejte na 160°C. V rendlíku smíchejte mléko se smetanou, cukrem, pomerančovou kůrou, vanilkou a špetkou soli.
2.
Za stálého míchání ve směsi rozpusťte také cukr a přidejte rýži. Míchejte přibližně 15 minut – dokud rýžový pudink nezhoustne. Pokud je třeba, nařeďte směs mlékem.
3.
Rendlík odstavte z plotny, vyjměte kousky pomerančové kůry, vmíchejte žloutky a přesuňte směs do zapékací formy.
4.
Na vrch pudinku položte plátky másla. Aby se vytvořila pěkně zkaramelizovaná krusta, posypte ho ještě cukrem.
5.
Troubu nastavte na „gril“ a pečte přibližně 15-20 minut, až povrch pudinku začne zlátnout.
Tip: Co s bílky?
Pokud víte, že zbylý bílek v dohledné době nespotřebujete, klidně jej zamrazte. Takhle vydrží mnoho měsíců. Na krabičku nezapomeňte uvést datum zmražení.