Otočený dýňový koláč

Recepty Huga Hromase z Nomadis jsme si oblíbili a tentokrát jsme společně vařili na poli v Máslovicích. Vyzkoušejte si jednoduchý a netradiční dýňový koláč, potěší oko i chuťové pohárky.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Dýni nechte vcelku a uvařte ji ve vodě doměkka.

2.

Dužinu vydlabejte lžící do mističky. Semínka si odložte a později si je třeba opražte.

3.

Dužinu rozmačkejte vidličkou, posypte cukrem a na pánvi nechte směs zkaramelizovat, až vznikne dýňové pyré. Pro výraznější chuť přidejte trochu pomerančové/limetkové šťávy nebo ocet.

4.

Směs dejte do formy vyložené pečicím papírem a zakryjte ji listovým těstem. Kraje těsta zastrkejte po obvodu dolů. Pečte těstem navrch dozlatova.

5.

Po dopečení vyklopte koláč dýňovou náplní nahoru a postrouhejte sýrem.

Autor receptu: Hugo Hromas / Nomadis

Foto: Štěpán Lohr

Ingredience

dýně typu English pie

cukr

pomerančová/limetová šťáva nebo ocet na dochucení

listové těsto

sýr typu roquefort

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení