Recepty Huga Hromase z Nomadis jsme si oblíbili a tentokrát jsme společně vařili na poli v Máslovicích. Vyzkoušejte si jednoduchý a netradiční dýňový koláč, potěší oko i chuťové pohárky.
Ingredience
dýně typu English pie
cukr
pomerančová/limetová šťáva nebo ocet na dochucení
listové těsto
sýr typu roquefort
Postup
1. Dýni nechte vcelku a uvařte ji ve vodě doměkka.
2. Dužinu vydlabejte lžící do mističky. Semínka si odložte a později si je třeba opražte.
3. Dužinu rozmačkejte vidličkou, posypte cukrem a na pánvi nechte směs zkaramelizovat, až vznikne dýňové pyré. Pro výraznější chuť přidejte trochu pomerančové/limetkové šťávy nebo ocet.
4. Směs dejte do formy vyložené pečicím papírem a zakryjte ji listovým těstem. Kraje těsta zastrkejte po obvodu dolů. Pečte těstem navrch dozlatova.
5. Po dopečení vyklopte koláč dýňovou náplní nahoru a postrouhejte sýrem.
Hugo Hromas / Nomadis
Ingredience
dýně typu English pie
cukr
pomerančová/limetová šťáva nebo ocet na dochucení
listové těsto
sýr typu roquefort
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Sladké, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.