1.
Pokud používáte starý chléb či pečivo, rozemelte ho nebo rozmixujte na strouhanku. V míse ji promíchejte s mlékem, nechte pár minut stát. Případnou přebytečnou tekutinu slijte.
2.
Nať, bylinky či salát nasekejte nadrobno, přisypte ke strouhance, přidejte vejce, mouku, muškátový oříšek, sůl a pepř a důkladně promíchejte v kompaktní těsto. Pokud je směs příliš mokrá, přisypte trošku mouky. Těsto by mělo hezky držet pohromadě a nemělo by se rozpadat.
3.
Pomocí lžíce z něj tvarujte malé nočky nebo kuličky a zlehka je obalte v mouce. Položte je na talíř a nechte alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
4.
Do osolené vroucí vody vložte noky a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu, zhruba 5–10 minut dle velikosti. Hotové noky vylovte sítkem nebo děrovanou naběračkou a ihned servírujte – s máslem a bylinkami, s parmazánem, rajčatovou či jinou omáčkou.