Už jste zkusili tuhle jarní pochoutku v pivním těstíčku? Uvidíte, že po prvním soustu ho vezme na milost skutečně každý.
Ingredience
svazek medvědího česneku
1 vejce
150 ml světlého piva
½ lžičky prášku do pečiva
150 g hladké mouky
1 kelímek bílého jogurtu
citron
olivový olej
sůl, pepř
olej na smažení
Postup
1. Nejprve si přichystejte jednoduchý dip – smíchejte jogurt s citronovou šťávou, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete (můžete podle chuti například přidat i nasekané bylinky nebo třeba chilli papričku).
2. Listy medvědího česneku opláchněte a dobře osušte.
3. Smíchejte vejce s pivem a postupně přisypávejte mouku s kypřicím práškem, dokud nezískáte těsto o trochu hustší než třeba na palačinky, osolte a nechte chvíli odstát.
4. Listy namáčejte v těstíčku a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
5. Přendejte na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečný tuk a ještě horké podávejte s jogurtovým dipem.
Martina Valtrová
Ingredience
svazek medvědího česneku
1 vejce
150 ml světlého piva
½ lžičky prášku do pečiva
150 g hladké mouky
1 kelímek bílého jogurtu
citron
olivový olej
sůl, pepř
olej na smažení
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Vejce, Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.