Medvědí česnek v pivním těstíčku

Už jste zkusili tuhle jarní pochoutku v pivním těstíčku? Uvidíte, že po prvním soustu ho vezme na milost skutečně každý.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nejprve si přichystejte jednoduchý dip – smíchejte jogurt s citronovou šťávou, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete (můžete podle chuti například přidat i nasekané bylinky nebo třeba chilli papričku).

2.

Listy medvědího česneku opláchněte a dobře osušte.

3.

Smíchejte vejce s pivem a postupně přisypávejte mouku s kypřicím práškem, dokud nezískáte těsto o trochu hustší než třeba na palačinky, osolte a nechte chvíli odstát.

4.

Listy namáčejte v těstíčku a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

5.

Přendejte na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečný tuk a ještě horké podávejte s jogurtovým dipem.

Autor receptu: Martina Valtrová

Ingredience

svazek medvědího česneku

1 vejce

150 ml světlého piva

½ lžičky prášku do pečiva

150 g hladké mouky

1 kelímek bílého jogurtu

citron

olivový olej

sůl, pepř

olej na smažení

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

10. 05. 2023 Vege burger

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení