1.
Syrové sádlo nakrájejte na 3cm kostky a nechte jej pomalu rozpouštět se škvařeným sádlem v silnostěnném hrnci na středním stupni. Trvá to asi 15 minut.
2.
Maso nakrájejte na 2cm kousky a přisypejte k sádlu.
3.
Podlijte vínem, přidejte bylinky a koření a osolte.
4.
Přiklopte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 120 °C zhruba na 3 hodiny, až maso zcela změkne.
5.
V polovině pečení vidličkou podrťte větší kusy masa a přiklopené pečte dál.
6.
Odstraňte tymián, kosti a kůži. Část tuku odeberte do skleničky a uchovejte třeba na příští pečení.
7.
Ve zbylém tuku vidličkami natrhejte maso.
8.
Servírujte při pokojové teplotě nebo maso dejte do čistých skleniček a zalijte horkým tukem. Ten maso zakonzervuje, rillettes tak v lednici vydrží až 1 měsíc, pokud byste chtěli trvanlivost prodloužit, skleničky sterilujte. Bez vrstvy tuku rillettes vydrží v lednici nanejvýš týden.
TIP: Využít můžete libovolné maso, včetně kostí a kůže, a bylinky podle chuti. Do pomazánky se hodí třeba jalovec, nové koření, česnek, a pokud použijete čerstvý bobkový list, můžete ho s masem poté rozmixovat.