Masová pomazánka rilletes

Hledáte originální způsob, jak uchovat zbytky již tepelně upraveného masa, které máte po večeři v lednici? Vyzkoušejte rilletes. Jde o jedno z nejvděčnějších párty jídel a jako dárek v hezké skleničce potěší každého.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Rilletes se skvěle hodí k dobrému chlebu, bagetě, k bramborám nebo třeba do tacos s jemně pokrájenou červenou cibulkou a koriandrem. Tak pojďme na to…

1.

Na pánvi nechte pomalu rozpálit syrové a škvařené sádlo.

2.

Přidejte bobkový list, rozmarýn a tymián.

3.

Na rozpáleném sádle nechte škvařit kousky masa (hodí se vepřové, kachní a vlastně jakákoli maso, kosti či kůže, které vám zbydou). Přidejte pepř sůl a klidně i kapku bílého vína.

4.

Pod pokličkou vařte asi 3 hodiny.

5.

Vyjměte koření a na stranu si odlijte tuk. Pokud jsou kousky masa příliš veliké, roztrhejte je vidličkou.

6.

Maso přendejte do skleničky a zalijte tukem navrch. Vrstvička sádla maso konzervuje – vydrží vám v lednici tři týdny až měsíc. Pokud potřebujete delší trvanlivost, skleničky s masem sterilizujte.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

syrové vepřové sádlo

škvařené sádlo

pečené vepřové

tymián

rozmarýn

bobkový list

suché víno

voda

sůl (nešetříme)

pepř

Podpořte nás

Zachraňte 500 kg dýní nebo převálcujte přátele v pexesu.

více

Zkus i jiné recepty