Maso od nedělního oběda

Jak zpracovat zbytky masa? Je to jednoduché, přidejte k němu voňavé opražené ořechy, marmeládu a jarní cibulku. Na opečeném starších chlebu bude směs chutnat skvěle! A zachráníte tím jak zbytky masa, tak pečiva.

Ingredience

kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem

Postup

1. Ořechy lehce podrťte a pomalu opražte na pánvi nebo v troubě při teplotě 160 °C. Počkejte přibližně 10-15 minut, než se ořechy rozvoní.

2. Kuřecí maso rozdělte na kousky a jarní cibulku nakrájejte na hrubo.

3. V misce promíchejte ořechy, maso i cibulku s meruňkovým džemem a přidejte portské víno.

4. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte zavařovací sklenici a uzavřete víčkem.

5. Skleničku zcela ponořte na vrstvu utěrek do hrnce s mírně vroucí vodou. Vařte asi 45 minut, vyjměte ji a nechte vychladnout. Poté skladujte v lednici.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru