Jak zpracovat zbytky masa? Je to jednoduché, přidejte k němu voňavé opražené ořechy, marmeládu a jarní cibulku. Na opečeném starších chlebu bude směs chutnat skvěle! A zachráníte tím jak zbytky masa, tak pečiva.
Ingredience
kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem
Postup
1. Ořechy lehce podrťte a pomalu opražte na pánvi nebo v troubě při teplotě 160 °C. Počkejte přibližně 10-15 minut, než se ořechy rozvoní.
2. Kuřecí maso rozdělte na kousky a jarní cibulku nakrájejte na hrubo.
3. V misce promíchejte ořechy, maso i cibulku s meruňkovým džemem a přidejte portské víno.
4. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte zavařovací sklenici a uzavřete víčkem.
5. Skleničku zcela ponořte na vrstvu utěrek do hrnce s mírně vroucí vodou. Vařte asi 45 minut, vyjměte ji a nechte vychladnout. Poté skladujte v lednici.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem
Tagy
- Slané
- Maso, Pečivo
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!