1.
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte na drobno a orestujte na oleji do zlatova. Ke konci přidejte pokrájený česnek a bylinky.
2.
Přidejte srdíčka a sušené houby, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 30 minut.
3.
Připravte si jíšku na zahuštění omáčky. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a míchejte tak dlouho, až jíška přestane pěnit.
4.
Hotovou jíšku postupně zašlehejte metličkou do omáčky a povařte 5 až 10 minut.
5.
V kastrůlku rozpalte olej na cca 160 °C.
6.
Do větší mísy dejte bramborovou kaši z lednice, přidejte jedno vejce, nasekanou petrželku, osolte, ovoňte mletým muškátovým oříškem a zasypte hrubou moukou.
7.
Směs prohněťte rukama do kompaktního těsta. Vyválejte malé válečky, nebo kuličky, a obalte je v rozšlehaném vejci a strouhance.
8.
Smažte v oleji do zlatova. Po vytažení nechejte krokety okapat na ubrousku.
9.
Pokud chcete mít jistotu, že jsou krokety opravdu propečené, dejte je ještě na 5 minut do trouby rozehřáté na 180 stupňů.
10.
Srdíčka servírujte s kroketami, ozdobené snítkou petrželky.