1.
Smíchejte ingredience na drobenku. Zhruba 2/3 vypracované hmoty namačkejte do máslem vymazané formy a nechte krátce vychladit v lednici.
2.
V misce smíchejte suroviny na tvarohovou směs, tu poté vlijte do formy s drobenkou.
3.
Rozetřenou tvarohovou směs ještě posypte lesním ovocem a zbylou drobenkou.
4.
Koláč dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte při 170 °C asi 40-45 minut dozlatova.
5.
Vyjmete z trouby, posypte kvítky chrpy a pocukrujte. Servírujte vlažné.
„Místo jogurtu můžete použít i kefír či podmáslí. Někdy také zkuste nahradit až 1/3 mouky mletými ořechy či mletým mákem. Recept je flexibilní a zamilujete si jej.“
Další recept od Josefa Maršálka najdete v naší kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni, kupte si ji na e-shopu.