Koláč s drobenkou od Josefa Maršálka

Je velmi rychlý, variabilní a bude vám chutnat. Vyzkoušejte tenhle koláč od Josefa Maršálka - cukráře, který pekl třeba i pro britskou královnu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Smíchejte ingredience na drobenku. Zhruba 2/3 vypracované hmoty namačkejte do máslem vymazané formy a nechte krátce vychladit v lednici.

2.

V misce smíchejte suroviny na tvarohovou směs, tu poté vlijte do formy s drobenkou.

3.

Rozetřenou tvarohovou směs ještě posypte lesním ovocem a zbylou drobenkou.

4.

Koláč dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte při 170 °C asi 40-45 minut dozlatova.

5.

Vyjmete z trouby, posypte kvítky chrpy a pocukrujte. Servírujte vlažné.

„Místo jogurtu můžete použít i kefír či podmáslí. Někdy také zkuste nahradit až 1/3 mouky mletými ořechy či mletým mákem. Recept je flexibilní a zamilujete si jej.“

Další recept od Josefa Maršálka najdete v naší kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni, kupte si ji na e-shopu.

Autor receptu: Josef Maršálek

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

1 kulatá forma asi 26 cm v průměru

Drobenka:

150 g másla

150 g cukru krupice

300 g hladké mouky

1/2 lžičky soli

1 lžička rumu

Tvarohová směs:

250 g tvarohu

250 g bílého jogurtu

100 g cukru krupice

3 ks vejce

1 malý citron, kůra i šťáva

400 g lesního ovoce

sušené květy chrpy

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení