Je velmi rychlý, variabilní a bude vám chutnat. Vyzkoušejte tenhle koláč od Josefa Maršálka – cukráře, který pekl třeba i pro britskou královnu.
Ingredience
1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy
Postup
1. Smíchejte ingredience na drobenku. Zhruba 2/3 vypracované hmoty namačkejte do máslem vymazané formy a nechte krátce vychladit v lednici.
2. V misce smíchejte suroviny na tvarohovou směs, tu poté vlijte do formy s drobenkou.
3. Rozetřenou tvarohovou směs ještě posypte lesním ovocem a zbylou drobenkou.
4. Koláč dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte při 170 °C asi 40-45 minut dozlatova.
5. Vyjmete z trouby, posypte kvítky chrpy a pocukrujte. Servírujte vlažné.
„Místo jogurtu můžete použít i kefír či podmáslí. Někdy také zkuste nahradit až 1/3 mouky mletými ořechy či mletým mákem. Recept je flexibilní a zamilujete si jej.“
Další recept od Josefa Maršálka najdete v naší kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni, kupte si ji na e-shopu.
Josef Maršálek
Ingredience
1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy
Tagy
- Levné, Sladké, Vegetarianské
- Ostatní, Ovoce, Vejce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.